Jakie urządzenia grzewcze musi posiadać restauracja?

Technika i motoryzacja
punktzaczepienia
Jakie urządzenia grzewcze musi posiadać restauracja?
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

W każdej restauracji muszą się znaleźć odpowiednie urządzenia umożliwiające i ułatwiające przygotowywanie potraw. Ważną grupę stanowią zwłaszcza sprzęty grzewcze, służące do zamiany gazu, prądu albo węgla w ciepło. Jest ono później wykorzystywane do termicznej obróbki dań w procesie gotowania, pieczenia, a także smażenia. Takie produkty posiada w swoim asortymencie każdy specjalistyczny sklep gastronomiczny

Porządne kuchenki to podstawa 

W lokalu gastronomicznym o profilu restauracyjnym muszą się znaleźć przede wszystkim dobrej jakości, funkcjonalne kuchenki gazowe z piekarnikiem, wyposażone w odpowiednią liczbę palników. Poza tym nie obejdzie się bez specjalnych witryn grzewczych, patelni, grilli kontaktowych, frytownic, podgrzewaczy, opiekaczy do mięs i taboretów gastronomicznych (gazowo-elektrycznych). W niektórych miejscach niezbędne są również kociołki na prąd, bemary wolnostojące, piece konwekcyjne lub konwekcyjno-parowe oraz specjalne piece przeznaczone do wypieku pizzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Czym kierować się podczas zakupu sportowego zegarka?
Czym kierować się podczas zakupu sportowego zegarka?
Zegarek sportowy jest świetnym dodatkiem do codziennego stroju. Nowoczesne modele, jakie znaleźć można na rynku wyposażone są w szereg funkcji, […]
Polecamy