Wynajem food trucka – kiedy się opłaca?

Finanse i rynek
punktzaczepienia
Wynajem food trucka – kiedy się opłaca?
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Food Truck – dlaczego warto wynająć?

Idea sprzedawania jedzenia bezpośrednio ze specjalnych samochodów, do Polski znalazła drogę ze Stanów Zjednoczonych. Szacunki wynoszą, że kraj nad Wisłą zagościł już około 1500 działających food trucków. Dlatego przed podjęciem takiej decyzji, warto najpierw pomyśleć nad wynajmem. Przyczepy gastronomiczne mogą okazać się dużym sukcesem, ale i też klapą bez odpowiedniego przygotowania.

Niewielkie koszty utrzymania i mobilność

Prowadząc gastronomię stacjonarnie, jest się obciążonym dużymi kosztami stałymi, a większość z nich to samo utrzymanie lokalu, opłata za prąd i wodę i wiele innych. Dodatkowo na barki spada kwestia obsługi, która w takiej restauracji musi być większa niż w food trucku.

Szczegółem, który sprawia, że przyczepy gastronomiczne cieszą się taką popularnością, jest oczywiście mobilność. Mając do swojej dyspozycji restauracje na kółkach, kiepską lokalizację zawsze można łatwo zmienić. Dodatkowo można pojawiać się na różnych festiwalach, czy imprezach masowych, bo wszędzie tam jest klient.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jak spać spokojnie pomimo alergii?
Jak spać spokojnie pomimo alergii?
Alergia to jedna z głównych chorób cywilizacyjnych XXI wieku. Czynniki ją wywołujące są najbardziej aktywne w porze nocnej, zaburzając spokojny […]
Polecamy